Windmolens een duurzame energiebron

08-12-2014 20:39

Windmolens zijn een groene manier om stroom op te wekken. Daardoor is het minder vervuilend. Ook kan je windmolens in de zee aanleggen zodat ze geen ruimte innemen  op het land. Oftewel een energiebron die je makkelijk kwijt kan in Nederland en in de Noordzee.

 

Maar niet iedereen is er een voorstander van de windmolens in Nederland. Er zijn mensen die willen dat de windmolens er niet komen, en dat ze weggaan als ze er al zijn. En als argumenten gebruiken ze dan: de windmolens maken te veel lawaai, ze verpesten het uitzicht, ze laten het gebied wat eerst groen was er als een industrie terrein uitzien, etc.

Maar toch zijn er ook voorstanders voor de komst van de windmolens. Bijvoorbeeld elektriciteitsbedrijven, want voor hun is het goedkoper als de windmolens er eenmaal staan om energie te leveren, maar ook komen er minder CO2 gassen vrij dan met kolencentrales.

Desondanks mag je maar een bepaald aantal windmolens bouwen. En als je ze bouwt is het niet erg voordelig, omdat je ze na een paar jaar pas winst op maakt. En voor de huishoudens is het al helemaal niet prettig want die moeten 120 euro per jaar betalen en dat kan ook nog oplopen. En de studie liet ook iets blijken, want die studie heeft geconstateerd dat er 5 miljard euro schade is.

De regering heeft plannen voor 2020 dan willen ze dat 14% van de energie duurzaam is. Op dit moment is dat nog maar 4%. Om dat voor elkaar te krijgen moeten er wel strengere eisen voor kolencentrales gelden en het energieverbruik van Nederland moet omlaag. En ze moeten kijken waar het goedkoopst is om windmolens te bouwen. Maar al met al is het een moeilijk doel.

 

Door Emiel Pastoor

 


 

Geef je mening

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht